Première Nederland Oum Zarabi

Geplaatst in: Nieuws | 0

Première Nederland met Oum Zarabi in de Meervaart Amsterdam.

Met deze première zal Oum Zarabi een prachtig concert geven in de Meervaart in Amsterdam.

Na het succes van haar eerste album “Soul of Morocco” is Oum nu terug met een nieuw album en een nieuwe show, getiteld “Zarabi”, wat “tapijten” in Darija (de alledaagse taal van Marokko) betekent.

A.ZARABI A5 Première

 

Tijdens de voorbereiding van haar nieuwe album, Oum ontmoette ze een groep vrouwen die tapijten weefden in M’hamid El Ghizlan. Dit is dezelfde stad die haar inspiratie vormde voor haar beroemde track “Taragalte”. Deze wevers gebruiken in hun zeer originele manier van het maken van tapijten oude kleren die hun klanten meebrengen.

Kijkend naar deze vrouwen die met het gebruiken van de oude kleding de herinneringen verzamelen van een gezin, een koppel, een groep vrienden, of een enkele persoon en die uiteindelijk samenbrengen in een uniek tapijt. Oum voelde onmiddellijk een sterk verband tussen hun werk en haar manier van schrijven en componeren van liedjes.

Er is een duidelijke parallel tussen de montage, het weven, en het samenbrengen van de souvenirs en emoties in een tapijt en het opnemen van een album. Het maken van een album is de vrucht van een geduldig onderzoek naar de rijke en vruchtbare ervaringen van de artiest.

Met het nieuwe album gebruikt Oum het ritme van Afrika, de soul voor het zingen de gospel muziek voor de geest.

 

 

 

Deze avond wordt georganiseerd door de Stichting ArteGanza en de stichting Belle Events die zich door middel van gevarieerde en originele kunstvormen inzet om de kracht, de schoonheid en de diversiteit van verschillende bevolkingsgroepen aan een breed publiek te laten zien.

 VR 16 DEC 16 | 20.30 UUR – 22.30 UUR | BLAUWE ZAAL | MEERVAART THEATER | AMSTERDAM | TICKETS